Μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα θα φτιάξουμε μία μαρμελάδα αρωματική εύγευστη για το πρωινό μας στο ψωμί αλλά και για τα γλυκά μας. Το πάντρεμα του ξινού με το γλυκό και το πικρό βγάζει μία ισορροπία υπέροχη που θα μας μείνει αξέχαστη.

Υλικά

  • 3 πορτοκάλια
  • 2 περγαμόντο
  • 2 μανταρίνια
  • 1 μήλο
  • 1 κιλό και κάτι  ζάχαρη
  • 1 κ σ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε να βράσουν 5 λεπτά ξαφρίζοντας τα και αλλάζουμε το νερό, αυτήν την διαδικασία την κάνουμε 3 φορές.Την Τρίτη φορά βάζουμε νερό ίσα που να σκεπάσει τα φρούτα μας, ρίχνω την ζάχαρη και την αφήνω να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Με ένα ραβδομπλέντερ θα λιώσω την μαρμελάδα μου και θα αφήσω να σιγοβράσει άλλα 10 λεπτά
  2. Στον τελικό βρασμό προσθέτω και λίγο χυμό λεμονιού
  3. Μεταφέρω την μαρμελάδα μου σε αποστειρωμένα βάζα και τα κρατάω ανάποδα μέχρι να κρυώσουν

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n