Μαρμελάδα κεράσι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τι πιο όμορφο να μαζεύεις κεράσια από το δέντρο, τα ώριμα αλλά και σφιχτά συνάμα, και να τα φτιάχνεις  γλυκό ή ακόμα και μαρμελάδα! Μια μαρμελάδα βελούδινη ,αρωματική, και βέβαια εύκολη! Τι πιο ωραίο να φτιάχνεις μαρμελάδα στο χωριό, με τον πατροπαράδοτο τρόπο… Καφέ με παρέα, με γέλια ,χαρές πειράγματα και συνάμα σχέδια για το μέλλον. Ήρθα απροετοίμαστη στο χωριό, λείπουν τα σύνεργά μου….γιαυτό είναι οι φίλες, για να βγαίνεις από την δύσκολη θέση!!!! Το «τσουκάλι» μπαίνει για το σιγανό βράσιμο, και εμείς με την σειρά μας για κουβεντούλα….

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κ σ χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Αφού καθαρίσαμε παρέα τα κεράσια μας, πάντα με γάντια για να μην βαφτούμε βάζουμε στο «τσουκάλι» (κατσαρόλα) σε στρώσεις τα κεράσια και την ζάχαρη. Στην συνέχεια βάζουμε το τσουκάλι στην φωτιά και αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 3 τέταρτα  Καθ’ όλη την διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε συνεχώς τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια. Προτιμούμε να ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Λίγο πριν δέσει η μαρμελάδα μας, βάζουμε το λεμόνι. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Όπως είναι ζεστό βάζουμε το ραβδομπλέντερ και πολτοποιούμε την μαρμελάδα. Προσωπικά μου αρέσει να έχει κομματάκια κεράσι… οπότε πολτοποιώ τα κεράσια με το χέρι φορώντας γάντι στην αρχή που τα βάζω τα κεράσια στο τσουκάλι. Αφού βράσει και δέσει η μαρμελάδα ( βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα πιατάκι του καφέ και ελέγχουμε να κρατάει, και να είναι κολλώδης, τότε είναι έτοιμο), βάζουμε την μαρμελάδα μας σε βαζάκια τα οποία έχουμε αποστειρώσει με την μέθοδο του βρασμού.

Ώρα να δοκιμάσουμε τι έχουμε φτιάξει….πιατάκι, ψωμάκι ή φρυγανίτσα με βουτυράκι. Τέλεια!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!