Μαρουλοντολμάδες με θαλασσινά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμοι ντολμάδες, διαφορετικοί από αυτούς που έχουμε συνηθίσει… με υπέροχη γεύση από τα θαλασσινά που θα λατρέψετε!

Υλικά

  • 2 μαρούλια μεγάλα
  • 1 φλ κινόα  μισοβρασμένη
  • 750 γρ μιξ θαλασσινών
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια
  • 750 γρ ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • ½ μάραθος

Διαδικασία

  1. Ζεματάμε τα μαρούλια μας. Προσοχή, δεν είναι σαν τα αμπελόφυλλα, θέλουν απλά ένα βούτηγμα και βγάλσιμο από το νερό γιατί είναι τρυφερά. Μόλις τα βγάλουμε τα απλώνουμε σε μια λεκανίτσα γύρω γύρω.
  2. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε για μισό λεπτό τα μαρούλια μας και τα απλώνουμε σε μια λεκανίτσα γύρω γύρω τεντωμένα για να στραγγίζουν.
  3. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έπειτα το σκόρδο, το ρύζι και μετά ρίχνουμε τα θαλασσινά μας εκτός από τα μύδια.
  4. Το τραβάμε από την φωτιά προσθέτουμε την κινόα, τον άνηθο και τον μάραθο και τα μυδάκια μας, και το ξύσμα και το αλατοπίπερο.
  5. Παίρνουμε τα μαρούλια μας, κόβουμε το κοτσάνι (όλο το σκληρό μέρος του μαρουλιού) και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα στον πάτο.
  6. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε γέμιση στο μαρουλόφυλλο, και το τυλίγουμε πρώτα από την κάτω πλευρά για να κλείσουμε την γέμιση, και μετά από τα πλάγια. Τυλίγουμε έπειτα το υπόλοιπο. Το τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
  7. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Προσθέτουμε ένα πιάτο από πάνω για βάρος και ζωμό λαχανικών και το χυμό λεμονιού, τόσο όσο να καλυφθούν τα μαρουλοντολμαδάκια μας και το πιάτο. Το σιγοβράζουμε για μισή ωρίτσα περίπου.
  8. Τους σερβίρουμε με σως γιαούρτι με μαστίχα και με ανηθάκι ή μάραθο.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n