Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Παραδοσιακό πιάτο που έχω συναντήσει σε χωριά τις ηπείρου. Νόστιμο γεύμα, που σε γεμίζει ενέργεια από την πλούσια πρωτεΐνη που έχουν τα φασόλια καθώς και σίδηρο, κάλλιο, φυλλικό οξύ, προστατεύουν την καρδιά, την υγεία των ματιών, οστών, δέρματος από την πλούσια αντιοξειδωτική δράση τους και δρα κατά του καρκίνου των πνευμόνων. Σε συνδυασμό με το σπανάκι που είναι μια τροφή –δυναμίτης- για τον οργανισμό μας, μπορούμε να πούμε ότι αυτό το πιάτο είναι μια από τις κορυφαίες διατροφικές επιλογές μας, για την οικογένεια μας.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ φασόλια μαυρομάτικα φουσκωμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο χοντροκομμένο
  • ½ ματ καυκαλήθρες χοντροκομμένες
  • ½ ματ άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ σ πελτές
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή ½ κουτ. ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε να βράζουμε τα φασόλια. Πετάμε το πρώτο νερό. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρω τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να σοταριστούν 2 λεπτά. 
  2. Στην συνέχεια προσθέτω τον πελτέ, ην καυκαλήθρα και τα αφήνω να σιγοβράσουν 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια ρίχνω την ντομάτα το σπανάκι και συνεχίζω το βράσιμο.
  3. Λίγο πριν το τέλος προσθέτω αλατοπίπερο, άνηθο, και λίγο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο το οποίο το έχουμε ζεστάνει αρκετά σε ένα τηγανάκι.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!