Μελιτζάνα σαγανάκι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα ορεκτικό για τους λάτρεις του καλού μεζέ και τους ντελικάτους ουρανίσκους.

Ένα πιάτο που δένει άψογα η μελιτζάνα με το καπνιστό τυρί τη λιαστή τομάτα την ελιά μας και το θυμάρι που απογειώνει την γεύση!!!

Τα υλικά μας είναι τα εξής

  • 1 μελιτζάνα κομμένη με μικρά κομματάκια (αφού την έχουμε βάλει πριν σε νερό για μισή ώρα)
  • 100 γρ τυρί μετσοβόνε (ή Βερμίου ή κάποιο αντίστοιχο ελληνικό καπνιστό τυρί)
  • 3 φέτες λιαστή τομάτα κομμένη σε μικρές λωρίδες
  • λίγο φιλέτο ελιάς
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε την μελιτζάνα μας. Όταν σοταριστεί καλά την τοποθετούμε επάνω σε μια χαρτοπετσέτα.
  2. Σε ένα σκεύος σαγανάκι τοποθετούμε κάτω τη μελιτζάνα, σκορπάμε επάνω την ελιά και την λιαστή ντομάτα και το καπνιστό τυρί στο τέλος.
  3. Πριν το βάλουμε στο φούρνο ρίχνουμε το θυμάρι από πάνω. Είναι έτοιμο όταν λιώσει το τυράκι και πάρει χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n