Ένα ορεκτικό για τους λάτρεις του καλού μεζέ και τους ντελικάτους ουρανίσκους.
Ένα πιάτο που δένει άψογα η μελιτζάνα με το καπνιστό τυρί τη λιαστή τομάτα την ελιά μας και το θυμάρι που απογειώνει την γεύση!!!
Τα υλικά μας είναι τα εξής

- 1 μελιτζάνα κομμένη με μικρά κομματάκια (αφού την έχουμε βάλει πριν σε νερό για μισή ώρα)
- 100 γρ τυρί μετσοβόνε (ή Βερμίου ή κάποιο αντίστοιχο ελληνικό καπνιστό τυρί)
- 3 φέτες λιαστή τομάτα κομμένη σε μικρές λωρίδες
- λίγο φιλέτο ελιάς
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε την μελιτζάνα μας. Όταν σοταριστεί καλά την τοποθετούμε επάνω σε μια χαρτοπετσέτα.
- Σε ένα σκεύος σαγανάκι τοποθετούμε κάτω τη μελιτζάνα, σκορπάμε επάνω την ελιά και την λιαστή ντομάτα και το καπνιστό τυρί στο τέλος.
- Πριν το βάλουμε στο φούρνο ρίχνουμε το θυμάρι από πάνω. Είναι έτοιμο όταν λιώσει το τυράκι και πάρει χρώμα.
