Μελιτζάνες και πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα κλασικό πιάτο, πολύ νόστιμο που το εντάσσουμε σε όλα μας τα τραπέζια… καθημερινά, κυριακάτικα, γιορτινά. Το αγαπάμε και το περιμένουμε με το φρέσκο ψωμάκι στα χέρια για να βουτήξουμε την σαλτσούλα του και να γευτούμε το απόλυτο καλοκαιρινό αυτό πιάτο.

Τα υλικά μας

  • 6-7 μελιτζάνες  ξεπικρισμένες σε χοντρό αλάτι και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 7-8 πιπεριές (κόκκινες και πράσινες κέρατα ) κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα καρεδάκι
  • 5 ντομάτες περασμένες σε τρίφτη χωρίς την φλούδα
  • 1 κ σ πελτές
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-μπούκοβο-καπνιστή πάπρικα-ρίγανη

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε πρώτα από τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε νερό με χοντρό αλάτι να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια το πελτέ, το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα και το θυμάρι
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσει μισή ωρίτσα ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά της ντομάτας. Την τραβάμε στην άκρη.
  4. Σε ένα ρηχό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες γύρω γύρω από κάθε πλευρά. Στην συνέχεια τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο
  6. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις μελιτζάνες και τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη ρίγανη, λίγο θυμάρι και καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο
  7. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές το ίδιο. Έπειτα πάλι μια στρώση μελιτζάνες και επαναλαμβάνουμε.
  8. Στο τέλος ρίχνουμε την σάλτσα μας, και κουνάμε το πυρέξ για να πάει παντού η σάλτσα.
  9. Ψήνουμε για 3 τέταρτα  στο φούρνο μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά μας.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!