Μελιτζάνες κοκκινιστές

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολο γρήγορο και νόστιμο φαγητάκι, καλοκαιρινό, μεσογειακό, μαμαδίσιο, χορταστικό, που το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα με μικρές παραλλαγές. Το  απολαμβάνουμε με ζεστό προζυμένιο ψωμάκι, με κρασάκι, και εάν δεν είναι περίοδος νηστείας με μπόλικη φετούλα προς το τέλος του μαγειρέματος.

Τα υλικά μας

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα χοντροκομμένα
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντοματάκια κονκασέ ή 5-6 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 2 κ σ πελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½  στικ κανέλα
  • 2 κ σ ζάχαρη
  • ½ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ φέτα τριμμένη (προαιρετική)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά καρέ. Τις βάζουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν. 
  2. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ρίχνουμε την ντομάτα το μπαχάρι την κανέλα και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει.
  3. Εν τω μεταξύ βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Μόλις βγουν από το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τις πασπαλίζουμε με ζαχαρίτσα.
  4. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την σάλτσα το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης και την κανέλα, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε και ανακινούμε από τα χερούλια της κατσαρόλα το φαγητό.
  5. Σιγοβράζουμε για μισή ωρίτσα περίπου το φαγητό μας. Προσέχουμε τα υγρά του φαγητού μας. Εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νεράκι. 2-3 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό μας ρίχνουμε το μαϊντανό και προαιρετικά την φέτα την τριμμένη.

Σερβίρετε ζεστό.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n