Μελιτζάνες με κιμά στο φούρνο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα καλοκαιρινό φαγάκι που μπορείς να το φας ζεστό αλλά και κρύο, εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και πολύ πολύ νόστιμο. Τι να πρώτο πω για αυτό το πιάτο; Ικανοποιεί όλους τους ουρανίσκους και θυμίζει έντονα μουσακά.

Τα υλικά μας

  • 8 μελιτζάνες φλάσκες
  • ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ στραγγισμένη ή  6 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
  • 300 γρ φέτα
  • 200 γρ τυρί καπνιστό Βερμίου περασμένο στο τρίφτη
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 2 κς τριμμένη γαλέτα
  • 3 σκ σκόρδο λιωμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2-3 πιπεριές κομμένες καρέ
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δυόσμος, ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε φέτες περίπου 1 εκ ,τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.
  2. Όσο ψήνουμε τις μελιτζάνες ,σε μία πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και στο τέλος το σκόρδο και το θυμάρι.
  3. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί 10 λεπτά, και έπειτα το αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνοντας τον δυόσμο.
  4. Όσο γίνεται ο κιμάς, κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες, ή στραγγίζουμε το ντοματάκι κονκασέ.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο τις μελιτζάνες και τις στρώνουμε στο ταψάκι μας.
  6. Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες ή απλώνουμε την ντομάτα κονκασέ.
  7. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή φέτα θρυμματισμένη και το μισό τυρί Βερμίου.
  8. Απλώνουνε από πάνω τον κιμά, και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία στην δεύτερη στρώση. Στην συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά, βάζουμε αλατοπίπερο, και στρώνουμε στο τέλος την επιφάνεια του ταψιού μας. Πασπαλίζουμε με λίγο γαλέτα και το βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160ο στον αέρα στην δεύτερη σκάλα από κάτω για 40 λεπτά περίπου.
  9. Όταν είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει για να το κόψουμε γιατί εάν το κόψουμε ζεστό θα σκορπίσει.

-Άμα ακολουθήσετε τα βήματά μου, το φαγάκι σας θα μπει στο φούρνο μέσα σε 20’ το πολύ.

-μπορείτε να δείτε και την συνταγή του εναλλακτικού μουσακά για περισσότερη απόλαυση σε συνδυασμό με την σως φέτας

-εάν δεν έχετε φλάσκες μπορείτε να κόψετε κατά μήκος τις μελιτζάνες σας.

-Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε και με άλλα λαχανικά όπως πιπεριές κολοκυθάκια, μαιντανό κλπ.

-Καλό είναι να αυτοσχεδιάζουμε με ότι έχει το ψυγείο μας. Με την σωστή διαχείριση των τροφίμων μας, έχουμε σαν αποτέλεσμα οικονομία, και νοικοκυριό. Ας μην ξεχνάμε ότι η μανούλες μας έτσι πορεύτηκαν γιαυτό και τα φαγάκια μας θυμίζουν πάντα κάτι από αυτές.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n