Μελιτζάνες με τόνο και κινόα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αγαπημένα υλικά, που όταν βρεθούν στην ίδια συνταγή, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Τα υλικά μας

  • 4 μελιτζάνες
  • 3 συσκ τόνος κιτρινόπτερος Αλλονήσου ή Καβάλας
  • 1 φλ κινόα
  • 2 σκ σκόρδο πουρέ
  • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 συσκ. ντομάτα κονκασέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Μπεσαμέλ γιαουρτιού  

  • 500γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ κεφαλοτύρι

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος, αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τις χαράζουμε σταυρωτά με προσοχή χωρίς να κόψουμε την φλοίδα τους.
  2. Τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και λίγη ζαχαρίτσα, και τις ψήνουμε ανάποδα περίπου για 40 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, και με ένα κουτάλι πιέζουμε στο σημείο που έχουμε χαράξει για να κάνουμε υποδοχή για να βάλουμε την γέμιση
  4. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας, έπειτα ρίχνουμε το καροτάκι την κινόα και στο τέλος τον τόνο. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  5. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις υποδοχές και την μελιτζάνα μας και προσθέτουμε την μπεσαμέλ γιαουρτιού από πάνω με ένα κουτάλι, και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει  η μπεσαμέλ και κεφαλοτύρι τριμμένο.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!