Μελιτζάνες με τυρί και σάλτσα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχες, μαγικές μελιτζάνες που λιώνουν στο στόμα, καλοκαιρινό φαγάκι, ιδιαίτερα αρωματικό και πλούσιο σε γεύση. Τα υλικά μας είναι απλά και προσιτά και δεν μένει παρά να το δοκιμάσουμε.

Τα υλικά μας

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ γ πελτέ
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • ½ φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 100 γρ τυρί Βερμίου
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες μας. Τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν.
  2. Μετά από μισή ωρίτσα περίπου ,τις βγάζουμε τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε ταμποναριστά με ένα απορροφητικό πανί.
  3. Τις χαράσσουμε με το μαχαίρι την ψίχα τους σταυρωτά, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τος βάζουμε για λίγη ώρα στο φούρνο στο γκριλ να ψηθούν.
  4. Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ τρίβοντας τον στον πάτο της κατσαρόλας, την ντομάτα ,την ρίγανη το αλατοπίπερο, Αφήνουμε να σιγοβράσει 10-15 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε τις μελιτζάνες, και στα κοψίματα ενδιάμεσα τοποθετούμε σε λωρίδες το τυρί Βέρμιου. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα μας και από πάνω μια παχιά στρώση τριμμένο τυρί.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  6. Σερβίρουμε ρίχνοντας μαϊντανό ψιλοκομμένο, τυρί τριμμένο, και θυμάρι.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n