Μελιτζανοκεφτέδες νηστίσιμοι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αρχοντικοί ,υπέροχοι ντελικάτοι μελιτζανοκεφτέδες με μεστή γεύση για ένα ξεχωριστό γεύμα!

Τα υλικά μας

  • 4-5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 σκ σκόρδο λιωμένες
  • ½ ματ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ καρύδι χοντροσπασμένο
  • 100 γρ γαλέτα
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 κ σ μπέικιν πάουντερ
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο φούρνο να δυνατή θερμοκρασία να ψηθούνε. Τις γυρνάμε να ψηθούνε παντού.
  2. Μολις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο τις ξεφλουδίζουμε με προσοχή και παίρνουμε το εσωτερικό τους. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  3. Σε ένα μπολ παίρνουμε το ψωμί (αφού το έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει καλά)και προσθέτουμε τα υλικά μας(και την μελιτζάνα την ψιλοκομμένη)όλα και ανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα μας στο ψυγείο να σφίξει.
  5. Τα πλάθουμε κεφτεδάκια,τα αλευρώνουμε ,τινάζουμε (πετάμε την μπαλίτσα από το ένα χέρι στο άλλο με γρήγορες κινήσεις)να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρο λάδι λίγα λίγα για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

Σερβίρονται ζεστά

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n