Μελιτζανόπιτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Για τους λάτρεις της μελιτζάνας, η πιο γευστική, αρωματική, νόστιμη  μελιτζανόπιτα που έχετε φάει… Με πολύχρωμες πιπεριές, πλούσια, τραγανή έτοιμη να σας κατακτήσει!

Τα υλικά μας

  • 1 πακ φύλλο χωριάτικο ή μια δόση φύλλο για πίτες 
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 10 φιλέτα ελιάς κομμένα
  • 2 φρέσκιες ώριμες τομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • ½ ματς μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ τυρί φέτα καπνιστή ή απλή ή καπνιστό τυρί.
  • Σπορέλαιο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά καρέ και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με αλάτι Έτσι θα ξεπικρίσουν αλλά και δεν θα τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
  2. Όσο περιμένουμε τις μελιτζάνες, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το πράσο, τις ελιές, τρίβουμε τις ντομάτες, θρύβουμε το τυρί μας .
  3. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
  4. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο έπειτα το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα λαχανικά τα υπόλοιπα. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε . Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 2-7 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το τυρί, τον μαϊντανό ανακατεύουμε  ελαφρώς, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
  5. Παίρνουμε το ταψάκι μας και λαδώνουμε και ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα μας. Βάζουμε μισά κάτω, και στο ενδιάμεσο με ένα πινελάκι λαδώνουμε το κάθε φύλλο. Όταν στρώσουμε τα μισά ρίχνουμε τη γέμιση να πάει ομοιόμορφα παντού, και συνεχίζουμε με τα επάνω την ίδια διαδικασία.
  6. Στο τέλος λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο, το χαράσσουμε και το ραντίζουμε με νεράκι.
  7. Ψήνουμε την πιτούλα μας στους 180ο για μια ώρα περίπου στις αντιστάσεις.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n