Μελιτζανοσαλάτα με φέτα (εσμέ)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια υπέροχη γευστική μελιτζανοσαλάτα που την συναντάμε στα περισσότερα εστιατόρια. Την αγαπάμε για την γεύση και για τα αρώματα της και την έχουμε καθιερώσει στο τραπέζι μας σαν την πιο συνηθισμένη μελιτζανοσαλάτα.

Τα υλικά μας

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 πιπεριά Φλώρινας
  • 2 σκ σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη καρεδάκι
  • ½ φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ φέτα σκληρή θρυμματισμένη
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ σ ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Διαδικασία

  1. Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τις μελιτζάνες μας, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι γύρω γύρω. Τις τοποθετούμε στο φούρνο στη σχάρα στο γκριλ και περιμένουμε να ψηθούν από όλες τις μεριές γυρνώντας τες.
  2. Αφού ψηθούν τις περιμένουμε να γίνουν χλιαρές και με ένα κουτάλι και κρατώντας από το κοτσάνι τις αδειάζουμε.
  3. Τοποθετούμε την σάρκα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Και έπειτα τις ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής.
  4. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα και την ντομάτα.
  5. Ανακατεύουμε και την βάζουμε στο ψυγείο. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε την ντομάτα και την φέτα.
  6. Σερβίρουμε σε πιατελίτσα, ή σε μπολ ή ακόμα επάνω σε μπρουσκέτες ή μαζί με πιτούλες.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n