Μεσογειακή μακαρονάδα

Facebook
Pinterest
Twitter

Υπέροχη καλοκαιρινή αγαπημένη μακαρονάδα ανάλαφρη που γίνετε πολύ εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την φέτα με το νηστίσιμο τυρί και έτσι να έχετε μια νόστιμη νηστίσιμη μακαρονάδα

Τα υλικά μας

  • 500 γρ μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 150 γρ φέτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ολόκληρες
  • 3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κ σ φιλέτα ελιάς
  • 1 κ γ κάπαρη
  • ½  κουτάκι ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε να βράζουμε τα μακαρόνια μας.(τα βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο γιατί θα βράσουν 2 λεπτά μέσα στην σάλτσα) Μόλις βράσουν κρατάμε ένα φλυτζάνι νερό από τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου ,για να πάρει το λάδι μας άρωμα. Αφαιρούμε τις σκελίδες σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα την ψιλοκομμένη, τις ελιές την κάπαρη και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά της. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια, την ρίγανη και το αλατοπίπερο. Σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το νερό που είχαμε κρατήσει. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek