Μεσσηνιακή μανιάτικη μακαρονάδα

Facebook
Pinterest
Twitter

Μια υπέροχη μακαρονάδα, απλή μα τόσο γευστική!!!

Η συνταγή είναι της κυρίας Ιφιγένειας όπως φτιάχνει τη μακαρονάδα στην ταβέρνα “Αναβρυτή” στη Μεγάλη Μαντίνεια, στη Μεσσηνία.

Υλικά (για μια μερίδα)

  • 130 γρ Μακαρόνια χοντρά κατά προτίμηση Νο5
  • 2 αυγά
  • σάλτσα τομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Τα μακαρόνια μας πρέπει να είναι χοντρά ( 5 νούμερο).
  2. Αφού τα βράσουμε, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μακαρόνια σε καυτό ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε στον πάτο μυζήθρα τριμμένη, τα μακαρόνια, στην συνέχεια στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την σάλτσα, την περιχύνουμε από πάνω συνεχίζουμε να ρίχνουμε μπόλικη μυζήθρα τριμμένη.
  4. Στο τέλος τηγανίζουμε 2 αυγά μάτια τα οποία τα τοποθετούμε στην κορυφή του πιάτου. (Είναι εξαιρετικά και χωρίς σάλτσα… μόνο με τα αυγά και το τυρί…)

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek