Μεσσηνιακή μανιάτικη μακαρονάδα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια υπέροχη μακαρονάδα, απλή μα τόσο γευστική!!!

Η συνταγή είναι της κυρίας Ιφιγένειας όπως φτιάχνει τη μακαρονάδα στην ταβέρνα «Αναβρυτή» στη Μεγάλη Μαντίνεια, στη Μεσσηνία.

Υλικά (για μια μερίδα)

  • 130 γρ Μακαρόνια χοντρά κατά προτίμηση Νο5
  • 2 αυγά
  • σάλτσα τομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Τα μακαρόνια μας πρέπει να είναι χοντρά ( 5 νούμερο).
  2. Αφού τα βράσουμε, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μακαρόνια σε καυτό ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε στον πάτο μυζήθρα τριμμένη, τα μακαρόνια, στην συνέχεια στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την σάλτσα, την περιχύνουμε από πάνω συνεχίζουμε να ρίχνουμε μπόλικη μυζήθρα τριμμένη.
  4. Στο τέλος τηγανίζουμε 2 αυγά μάτια τα οποία τα τοποθετούμε στην κορυφή του πιάτου. (Είναι εξαιρετικά και χωρίς σάλτσα… μόνο με τα αυγά και το τυρί…)

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!