Μια υπέροχη μακαρονάδα, απλή μα τόσο γευστική!!!
Η συνταγή είναι της κυρίας Ιφιγένειας όπως φτιάχνει τη μακαρονάδα στην ταβέρνα “Αναβρυτή” στη Μεγάλη Μαντίνεια, στη Μεσσηνία.
Υλικά (για μια μερίδα)
- 130 γρ Μακαρόνια χοντρά κατά προτίμηση Νο5
- 2 αυγά
- σάλτσα τομάτας
- Ελαιόλαδο
- Μυζήθρα ξερή, τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Τα μακαρόνια μας πρέπει να είναι χοντρά ( 5 νούμερο).
- Αφού τα βράσουμε, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μακαρόνια σε καυτό ελαιόλαδο.
- Σε ένα πιάτο ρίχνουμε στον πάτο μυζήθρα τριμμένη, τα μακαρόνια, στην συνέχεια στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την σάλτσα, την περιχύνουμε από πάνω συνεχίζουμε να ρίχνουμε μπόλικη μυζήθρα τριμμένη.
- Στο τέλος τηγανίζουμε 2 αυγά μάτια τα οποία τα τοποθετούμε στην κορυφή του πιάτου. (Είναι εξαιρετικά και χωρίς σάλτσα… μόνο με τα αυγά και το τυρί…)