Μια εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη εκδοχή για τα μύδια τα αχνιστά. Με σκορδάκι που αναδεικνύει την γεύση τους, και με βελούδινη σαλτσούλα . Εάν σας αρέσουν λοιπόν τα μύδια τα αχνιστά, τότε πάρτε μια φέτα ψωμί, και δοκιμάστε και αυτή την πρόταση βουτώντας και απολαμβάνοντας !!!!
Τα υλικά μας
- 1 κιλό μύδια πλυμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
- 200γρ λευκό κρασί
- 125 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 κλαδ. δεντρολίβανο
- 3 κ σ βούτυρο
- ½ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαδικασία
- Πλένουμε τα μύδια με το βουρτσάκι και αφαιρούμε την τριχιά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το δεντρολίβανο. Στην συνέχεια βάζουμε τα μύδια ,αφήνουμε 1 λεπτό με κλειστό το καπάκι να αχνίσουν.
- Σβήνουμε με κρασί και κλείνουμε κουνώντας την κατσαρόλα για 1 λεπτό. Ανοίγουμε το καπάκι αφαιρούμε το δεντρολίβανο και όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τα μύδια για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-τα μύδια δεν πρέπει να τα αφήνουμε πάνω από 5 λεπτά στην φωτιά γιατί σφίγγουν και γίνονται σαν «τσίχλες». Για να είναι βελούδινα τρυφερά και μαλακά, 3-4 λεπτά είναι καλά.
-το σκορδάκι επιβάλετε στα μύδια γιατί τα αναδεικνύει
-Το πράσο εάν είναι της εποχής, προσθέσετε λίγο στο σοτάρισμα για επιπλέον αρώματα και γεύση.