Μύδια αχνιστά σκορδάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη εκδοχή για τα μύδια τα αχνιστά. Με σκορδάκι που αναδεικνύει την γεύση τους, και με βελούδινη σαλτσούλα . Εάν σας αρέσουν λοιπόν τα μύδια τα αχνιστά, τότε πάρτε μια φέτα ψωμί, και δοκιμάστε και αυτή την πρόταση βουτώντας και απολαμβάνοντας !!!!

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό μύδια πλυμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200γρ λευκό κρασί
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κλαδ. δεντρολίβανο
  • 3 κ σ βούτυρο
  • ½ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα μύδια με το βουρτσάκι και αφαιρούμε την τριχιά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το δεντρολίβανο. Στην συνέχεια βάζουμε τα μύδια ,αφήνουμε 1 λεπτό με κλειστό το καπάκι να αχνίσουν. 
  3. Σβήνουμε με κρασί και κλείνουμε κουνώντας την κατσαρόλα για 1 λεπτό. Ανοίγουμε το καπάκι αφαιρούμε το δεντρολίβανο και όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τα μύδια για 1-2 λεπτά ακόμα. 
  4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

-τα μύδια δεν πρέπει να τα αφήνουμε πάνω από 5 λεπτά στην φωτιά γιατί σφίγγουν και γίνονται σαν «τσίχλες». Για να είναι βελούδινα τρυφερά και μαλακά, 3-4 λεπτά είναι καλά.

-το σκορδάκι επιβάλετε στα μύδια γιατί τα αναδεικνύει

-Το πράσο εάν είναι της εποχής, προσθέσετε λίγο στο σοτάρισμα για επιπλέον αρώματα και γεύση.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!