Μύδια αχνιστά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αγαπημένα μου λαχταριστά μυδάκια. Με τόσο ντελικάτη γεύση!!!! Υπέροχα, νόστιμα, και τόσο ιδιαίτερα. Όποιος αγαπά τα μύδια θα συμφωνήσει μαζί μου ότι ακριβώς επειδή έχουν αυτή την ντελικάτη και τόσο ιδιαίτερη γεύση δεν μπορείς να την καλύψεις με δυνατές σάλτσες και συστατικά! Για να αναδειχτεί λοιπόν η γεύση του …λίγο κρεμμυδάκι και σκορδάκι και αυτό διακριτικά!!!

Στα μύδια ταιριάζει υπέροχα το βούτυρο, ναι..αναδεικνύει την γεύση τους και φτιάχνει ένα υπέροχο ζωμό δεμένο.

Τα μύδια δεν θέλουν άχνισμα ή βράσιμο πάνω από 3-4 λεπτά! Γιατί έπειτα σκληραίνουν σφίγγουν και γίνονται σαν μαστίχες.

Φτιάξτε λοιπόν αυτή την παρασκευή και συνοδέψτε την με ουζάκι ή κρασάκι και με καλή παρεούλα.

Και μην ξεχάσετε την απολαυστική διαδικασία μαζί με το κέλυφος που παίρνετε το μύδι σας να παίρνετε και λίγο ζουμάκι, και θα με θυμηθείτε

Τα υλικά μας

  • ½ κιλό μύδια φρέσκα καθαρισμένα
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ σ άνηθος
  • 1 σφηνάκι ούζο ή μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • Χυμός λεμόνι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με το καθάρισμα των μυδιών. Με ένα βουρτσάκι τα καθαρίζουμε πολύ καλά, αφαιρούμε ότι έχει επάνω. Τραβάμε και βγάζουμε την τρίχα .
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο  το κρεμμυδάκι, και έπειτα το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε τα μύδια τα σβήνουμε με το ούζο ή  το κρασί και κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε 3-4 λεπτά να αχνιστούν.
  4. Ανοίγουμε το καπάκι προσθέτουμε τον άνηθο αλάτι πιπέρι και λεμόνι και περιμένουμε μισό λεπτό ακόμα να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
  5. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.

Σερβίρονται ζεστά!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!