Μικρά ορεκτικά με κατσικίσιο τυρί

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα από τα βασικά προϊόντα που βάζει ο τόπος μου(Κύμη) είναι το κατσικίσιο τυρί. Το βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία ,από μαλακό φρέσκο έως και σκληρό ώριμο. Τα πλούσια βουνά μας σε βλάστηση , με την δροσερή αύρα της θάλασσας έχουν σαν αποτέλεσμα το υπέροχο αυτό τυρί με την γεμάτη γεύση του και το χαρακτηριστικό του άρωμα. Έτσι λοιπόν το ορεκτικό μας θα είναι βάση από κατσικίσιο τυρί… με βότανα από τα βουνά της Σέτας , και με ξηρούς καρπούς από τις καρυδιές και αμυγδαλιές του χωριού μου.

Τα υλικά μας

  • Μισό κιλό κατσικίσιο τυρί
  • Φασκόμηλο, θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη, όλα τα βότανα φρέσκα ψιλοκομμένα (όλα μαζί γύρω στις 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένα)
  • Αμύγδαλα, καρύδια θρυμματισμένα στο μπλέντερ (γύρω στα 100 γρ και τα δυο μαζί)
  • 1 ποτ κρασί κόκκινο
  • 1 συσκ ντοματίνια
  • Προαιρετικά λίγο γάλα (σε περίπτωση που το τυρί σας είναι σκληρό για να μαλακώσει)

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε σε μπλέντερ το τυρί. Εάν είναι πολύ σκληρό, ρίχνουμε λίγο γάλα φρέσκο για να μαλακώσει. Αδειάζουμε σε δύο μπολ από μισό. Στο ένα μπολ ρίχνουμε τα βότανα ,και στο άλλο τους ξηρούς καρπούς. Βρέχουμε τα χέρια μας με κρασί και ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν στο κάθε μπολ.
  2. Στρώνουμε σε μια πιατέλα μια λαδόκολλα. Βρέχουμε τα χέρια μας με το κρασί, και παίρνουμε μια ποσότητα τυριού και την κάνουμε μπαλάκι. Τοποθετούμε το μπαλάκι στην λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν και από τα δυο μπολ το τυρί. Τοποθετούμε την πιατέλα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα περνάμε ένα ντοματίνι και στην συνέχεια ένα μπαλάκι από το κατσικίσιο τυρί μας.
  3. Σερβίρουμε σε πιατέλες σαν ορεκτικό ή μπορούμε να το εντάξουμε μέσα σε σαλάτες παντρεμένα με αποξηραμένα φρούτα όπως σύκα , δαμάσκηνα κλπ.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!