Μήλα ψητά γεμιστά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχα ψητά μελωμένα βελούδινα μήλα που θα γεμίσουν το σπίτι υπέροχες μυρωδιές. Ένα γλύκισμα εύκολο, που το συνδυάζουμε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί. Κατ εξοχήν χειμωνιάτικο γλυκό, που σερβίρετε ζεστό, και μπορεί να είναι ένα υπέροχο τελείωμα οικογενειακού τραπεζιού ή γιορτινού, να μας συνοδεύουν οι υπέροχες αυτές μυρωδιές τα Χριστούγεννα ή και τις Κυριακές μας.

Τα υλικά μας

  • 7-8 μήλα
  • 4-5 κουταλιές ξηροί καρποί (καρύδια αμύγδαλα) χοντροσπασμένα
  • 4-5 σύκα ξερά
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκάλι με το σιρόπι του ή μαρμελάδα εσπεριδοειδών
  • 1 κ γ κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ γ γαρύφαλλο σε σκόνη
  • ½ κ γ τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ φλ κρασί λευκό γλυκό
  • ½ φλ χυμός πορτοκάλι
  • 3 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο
  • 70 γρ βούτηρο αγελάδος ή μαργαρίνη

Διαδικασία

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα μήλα μας.
  2. Με το ιδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής) βγάζουμε το κοτσάνι με τα κουκούτσια από το κέντρο.(μπορούμε να το κάνουμε και με ένα μικρό μαχαιράκι που απαιτείτε μεγάλη προσοχή)
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά τους ξηρούς καρπούς τα σύκα και το γλυκό πορτοκάλι
  4. Γεμίζουμε τα μήλα μας.
  5. Προσθέτουμε στο ταψί το κρασί με το χυμό πορτοκάλι και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βάζουμε επάνω ένα κομματάκι βούτυρο.
  6. Σκεπάζουμε πρώτα με λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου.
  8. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε τα μήλα σε μια πιατέλα.
  9. Το υγρό που έχει μείνει στο ταψί το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε μέχρι να δέσει

Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Τα υπέροχα μήλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n