Να δούμε και ένα γλυκάκι…
Τα υλικά μας
Α) Για την βάση
- 300 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 225 γρ λιωμένο βούτυρο
- 1 ½ κ γ αλάτι
- 250 γρ αλεύρι
Β) Για την γέμιση καραμέλας
- 330 γρ βούτυρο
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
- 100γρ ζάχαρη
- 120 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 κ σ μέλι
Γ) Για την επάλειψη σοκολάτας
- 220 γρ σοκολάτα
Διαδικασία
- Ξεκινάμε με το Α μέρος. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και στρώνουμε τον πηχτό αυτό χυλό σε ένα ταψάκι. Τρυπάμε σε μεριές και ψήνουμε στους 180ο για 20 λεπτά περίπου.
- Όσο ψήνουμε την βάση φτιάχνουμε το Β μέρος. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο την κρέμα γάλακτος το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει στους 113ο (να γίνει ελαφριά μαστιχωτό)
- Όταν βγει από το φούρνο η βάση αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε από πάνω την καραμέλα. Τοποθετούμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει έχουμε δυο εναλλακτικές. Εάν θέλουμε ατομικά μπαράκια, το κόβουμε σε μπάρες και τα τοποθετούμε σε σχάρα. Εάν θέλουμε το αφήνουμε ολόκληρο (όπως έκανα εγώ) και κόβουμε μετά κομμάτια.
- Λιώνουμε 200 γρ σοκολάτα σε μπέν μαρί ,και όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε τα άλλα 20 γρ έπειτα. Ανακατεύουμε και στρώνουμε πάνω από το ταψάκι μας ή απλώνουμε με ένα κουτάλι επάνω στις μπάρες στην σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Απολαμβάνουμε γλυκές υπέροχες μπάρες με υπέροχη γέμιση καραμέλας