Μηλόπιτα εύκολη

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα νόστιμη για το απογευματάκι σας ή μετά το φαγητό ή ακόμα και με τον καφέ σας.

Για την βάση

  • Ζύμη πατ σουκρέ (pate sucree)
  • 250 γρ αλεύρι γοχ
  • 125 γρ βούτυρο
  • 2 κ σ ζάχαρη άχνη
  • ¼  κ γ αλάτι
  • 1 αυγό

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.  Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κυβάκια ανακατεύουμε με γάντια για να μην λιώσει το βούτυρο. Το μίγμα μας θα γίνει προς το κίτρινο. Προσθέτουμε το αυγό και πλάθουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί μια ωρίτσα.

Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε την ζύμη μας με ένα πλάστη πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα μας. Με τα δάχτυλά μας φτιάχνουμε τις καμπύλες με την ζύμη στην ταριέρα για να εφαρμόσει καλά. Τρυπάμε την ζύμη μας με ένα πιρουνάκι Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160ο για 8 λεπτά με βάρος ,και άλλα 8 λεπτά χωρίς βάρος. 

Για την γέμιση

  • 3 μέτρια μήλα κομμένα σε φέτες λεπτές
  • 100 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ σ κόρν φλάουρ
  • ¼ κγ μοσχοκάρυδο
  • ½  κ σ κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ καρύδια σπασμένα
  • 30 γρ σταφίδα

Στην συνέχεια όσο ψήνετε η ζύμη μας παίρνουμε τα μήλα σε φέτες σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας.

Ξεκινάμε έπειτα να φτιάξουμε το κράμπλ (το τοπινγκ) 

Για το κράμπλ (τόπινγκ)

  • 120 γρ βούτυρο
  • 150 γρ αλεύρι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κ σ κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα στο τέλος.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και την κανέλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο ώσπου να γίνει ένα συμπαγές μείγμα.

Όταν βγει από το φούρνο η βάση μας, προσθέτουμε τα μήλα και τα στρώνουμε όμορφα διαδοχικά, και με ένα τρίφτη τρίβουμε το ζυμαράκι με το τόπινγκ που έχουμε φτιάξει.

Στην συνέχεια το βάζουμε πάλι στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα ένα τέταρτο περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τα υπέροχα μήλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

 

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!