Μορχέλες γεμιστές

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μανιτάρια υπέροχα με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση που μαγεύει. Ο Νεκτάριος μου έστειλε δώρο απίθανες μορχέλες, μεγαλούτσικες… θα ήθελα πολύ να τις δοκιμάσω με τυριά. Και όχι οποιαδήποτε τυριά… αλλά συγκεκριμένα. Και είχα δίκιο. Τα αρώματα (ιδικά το καπνιστό τυρί Μετσόβου) που κατέκλυσαν την κουζίνα ήταν πραγματικά… απίστευτα.

Τα υλικά μας

  • 50 γρ καπνιστό τυρί Μετσόβου τριμμένο
  • 50 γρ μοτσαρέλλα τριμμένη
  • 50 γρ μασκαρπόνε
  • 7-8  μορχέλες μεγάλες
  • 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας
  • 1 σκ σκόρδο πουρέ
  • 1 σφηνάκι άσπρο κρασί
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μια λαδόκολλα.
  2. Ανοίγουμε κατά μήκος την κάθε μορχέλα και με προσοχή την πλένουμε μέσα έξω καλά για να φύγουν τυχόν σκόνες ή έντομα.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω να τυριά μου και με προσοχή προσθέτω το σκόρδο την λιαστή ντομάτα και γεμίζω τα μανιτάρια.
  4. Τα τοποθετώ στο ταψί και περιχύνω από πάνω ελαιόλαδο το κρασί φρεσκοκομμένο πιπέρι και το θυμάρι.
  5. Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο για 20 λεπτά στους 180ο

Ευχαριστώ τον κ. Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και τη Fungi Hellas που μας προσέφεραν τα μανιτάρια για να φτιάξουμε τη συνταγή.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n