Μωσαϊκό νηστίσιμο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σας έμεινε χαλβάς την καθαρά Δευτέρα; Θέλετε ένα γλυκάκι γρήγορο νόστιμο αλλά νηστίσιμο; Βαρεθήκατε τα κλασικά γλυκάκια τα μονότονα τα νηστίσιμα; Σας έχω την γρήγορη γλυκιά εύκολη συνταγή με ότι έχετε στο σπίτι!

Μωσαϊκό νηστίσιμο. Και όμως ναι! Και δεν θα μείνει ψίχουλο!!!!

Τα υλικά μας

  • 350 γρ χαλβάς βανίλια ή ότι άλλο έχουμε
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 70 γρ μαργαρίνη φυτική ή 35 γρ ελαιόλαδο και 35 γρ σπορέλαιο
  • 1 κ γ κανέλα
  • 1 κ γ ξύσμα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
  • 50 γρ αμύγδαλα  σπασμένα
  • 70 γρ σύκα ξερά ψιλοκομμένα Κύμης
  • 2 κ σ σουσάμι

Διαδικασία

  1. Σε ένα Μπαιν Μαρί (κατσαρόλι που βράζει νερό τοποθετούμε από πάνω μπολ) λιώνουμε την κουβερτούρα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μαργαρίνη (ή τα λάδια) το ξύσμα και την κανέλα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χαλβά χοντροσπασμένο τα αμύγδαλα και τα σύκα.
  3. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθούν τα υλικά μας τα βάζουμε στο μπολ με τον χαλβά και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά μην λιώσει ο χαλβάς και το τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
  4. Το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει.
  5. Μόλις είναι έτοιμο το ξετυλίγουμε και βάζουμε στην λαδόκολλα σουσάμι. Περνάμε το γλυκό από πάνω να κολλήσουν παντού.

Το σερβίρουμε σε φέτες!

Καλή σας απόλαυση

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n