Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρούνες Καρπάθου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Δεν έχω να πω τίποτα για αυτό το πιάτο…είμαι σίγουρη ήδη ότι η προσοχή σας ήδη είναι εδώ…και πώς να μην είναι άλλωστε??? Ποιος δεν αγαπά αυτό το υπέροχο πιάτο??

Για να δούμε λοιπόν τα βήματα για να το φτιάξετε και εσείς.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό μοσχάρι στήθος σπάλα η κιλότο σε κομμάτια ή και ουρά κομμένη σε φέτες πάχους 3 εκ .περίπου.
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουτ πελτέ ντομάτας
  • 2-3 σκ σκόρδο
  • 2 καρότα χοντροκομμένα
  • ½  κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-κανέλα-δάφνη-
  • 1 κ γ κεδροκούκουτσα (προαιρετικά)
  • 1 πακέτο μακαρούνες Καρπάθου ή στριφτάρια

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το μοσχάρι να το θωρακίσουμε.
  2. Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το πελτέ. Έπειτα  σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας σε ένα τουλουπάνι . Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό μας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Εάν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε πάντα ζεστό νερό (ή ζωμό μοσχάρι)για να μην κόψε ο βρασμός και σκληραίνει το κρέας.
  3. Το πόσο θα χρειαστεί να το βράσουμε εξαρτάτε απο πόσο μαλακό είναι το κρέας μας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ,αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Σουρώνουμε το ζωμό, αφαιρούμε το τουλουπάνι με τα μυρωδικά μας, και με ένα ραβδομπλέντερ  λιώνουμε τα υπόλοιπα της σάλτσας. Επαναπροσθέτουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα.
  4. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.
  5. Όσο βράζει και περιμένουμε να μελώσει τα κρέας βράζουμε τις μακαρούνες.
  6. Σερβίρουμε ζεστα!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n