Θυμίζει Κυριακή, θυμίζει μανούλα, θυμίζει μπούκες στην πηχτή σαλτσούλα με το ψωμάκι … ένα κλασικό πιάτο πολύ αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους.
Πάμε να κάνουμε το πιο ωραίο κοκκινιστό που θα γλείφουμε τα δαχτυλάκια μας όπως παλιά!!!
Τα υλικά μας
- 1 κιλό μοσχάρι στήθος σπάλα ή κιλότο σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα κονκασε
- 2 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα, δάφνη

Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το μοσχάρι να το θωρακίσουμε.
- Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το πελτέ. Έπειτα σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ.
- Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό μας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Εάν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε πάντα ζεστό νερό (ή ζωμό μοσχάρι) για να μην κόψει ο βρασμός και σκληραίνει το κρέας.
- Το πόσο θα χρειαστεί να το βράσουμε εξαρτάτε από πόσο μαλακό είναι το κρέας μας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο , κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.

Σήμερα το μοσχαράκι μου θα το συνοδέψω με ρυζάκι. Φυσικά μπορούμε με μακαρόνια, πατάτες τηγανητές, πουρέ πατάτας ή πουρέ μελιτζάνας που δένει άψογα