Μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Θυμίζει Κυριακή, θυμίζει μανούλα, θυμίζει μπούκες στην πηχτή σαλτσούλα με το ψωμάκι … ένα κλασικό πιάτο πολύ αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους.

Πάμε να κάνουμε το πιο ωραίο κοκκινιστό που θα γλείφουμε τα δαχτυλάκια μας όπως παλιά!!!

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό μοσχάρι στήθος σπάλα ή κιλότο σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα κονκασε
  • 2 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα, δάφνη

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το μοσχάρι να το θωρακίσουμε.
  2. Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το πελτέ. Έπειτα σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό μας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Εάν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε πάντα ζεστό νερό (ή ζωμό μοσχάρι) για να μην κόψει ο βρασμός και σκληραίνει το κρέας.
  4. Το πόσο θα χρειαστεί να το βράσουμε εξαρτάτε από πόσο μαλακό είναι το κρέας μας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο , κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
  5. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.

Σήμερα το μοσχαράκι μου θα το συνοδέψω με ρυζάκι. Φυσικά μπορούμε με μακαρόνια, πατάτες τηγανητές, πουρέ πατάτας ή πουρέ μελιτζάνας που δένει άψογα


Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n