Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχο κρασάτο μοσχαράκι, που λιώνει στο στόμα, γεμάτο αρώματα και γεύση. Εύκολο στο μαγείρεμα, και με πηχτή σαλτσούλα για να μπορείτε να το συνοδέψετε με μακαρόνια ,ρύζι, πουρέ, ή ακόμα και με χειροποίητες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Τα υλικά μας

  • 1 κ μοσχάρι σπάλα ή ελιά, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 600 γρ μανιτάρια λευκά χοντροκομμένα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 250 γρ λευκό κρασί
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πατάτα χοντροκομμένη
  • Ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κ γ μέλι
  • 1 κ σ μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι-λίγο αλεύρι
  • Συνοδευτικό για το μοσχαράκι σας (πατάτες τηγ. ,μακαρόνια, χυλοπίτες, ρύζι, πουρέ κλπ)

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε ελαφρά στην κατσαρόλα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. 
  2. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το μοσχάρι αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και αλευρώσει ελαφρά. Σοτάρουμε το μοσχάρι τα κομμάτια του από όλες τις πλευρές για να θωρακίσει και να κρατήσει την γεύση του. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε με το κρασί. 
  3. Αφού φύγει η αλκοόλη, προσθέτουμε καυτό νερό (για να μην κόψει το βράσιμο)χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για μια ωρίτσα περίπου. Στην συνέχεια αφού περάσει η ώρα προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πατάτα. Αφήνουμε να βράσουν μισή ωρίτσα περίπου. Σε αυτό το σημείο, φτιάχνουμε και την γαρνιτούρα που θα συνοδέψει το κρέας μας. 
  4. Στην συνέχεια παίρνουμε ζωμό από το φαγητό μας, 4-5 κομματάκια από τα μανιτάρια μας, την πατάτα και σε ένα μπλέντερ τα πολτοποιούμε μαζί με την μουστάρδα και το μέλι. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στο φαγητό, ταρακουνούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να πάει παντού και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά. Σε αυτή την ώρα δοκιμάζουμε το φαγητό μας εάν θέλει αλατοπίπερο.
  5. Σερβίρουμε ζεστό με την πηχτή σαλτσούλα λουσμένο επάνω στην γαρνιτούρα μας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n