Μοσχάρι λεμονάτο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πιάτο κλασικό, εύκολο στην παρασκευή του, για μια Κυριακή ή ένα γιορτινό τραπέζι.

Τα υλικά μας είναι τα εξής

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι (κομμάτια ή λέμε στο χασάπη μας να το βάλει σε δίχτυ για να μην χαλάσει η φόρμα του)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 λεμόνι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλια κορν φλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και αφού ζεσταθεί καλά τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος και τα ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σβήνουμε με το κρασί αφού σοταριστούν.
  3. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει περίπου δύο ώρες μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα μας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμα.
  4. Έπειτα αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα. Μέσα στην κατσαρόλα έχουμε τη σάλτσα μας στην οποία συμπληρώνουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ, ξύσμα από λεμόνι και το χυμό και λιώνουμε τα υλικά στο μίξερ. Η σάλτσα μας έχει γίνει ομοιόμορφη και μπορεί να σερβιριστεί με το κρέας.

Το μοσχαράκι μας το συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες, πουρέ, η ακόμα και μακαρόνια κλπ.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n