Μοσχάρι με μελιτζάνες

Τι να πω για αυτό το πιάτο; Γεμίζει ο τόπος μυρωδιές Ελληνικής γεύσης… όσοι το έχουν δοκιμάσει γίναν φανατικοί και δεν έχουν άδικο άλλωστε…

Τα υλικά μας είναι τα έξης:

  • 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα ή κιλότο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 5-6 μελιτζάνες τσακώνικες (κομμένες σε χοντρά κομμάτια και αφού τις έχουμε αφήσει στο νερό για μισή ώρα περίπου)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ
  • 1 ντοματάκι κονκασέ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχάρι
  • κανέλα
  • δάφνη

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε. Μόλις πάρουν χρώμα γύρω γύρω τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο κοντά μας.
  2. Παίρνουμε το κρέας μας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τος μελιτζάνες το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε το σκόρδο και το πελτέ ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, και τα μπαχαρικά μας.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου

Καλή σας όρεξη!