Μοσχάρι σούπα βραστό

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια χειμωνιάτικη θρεπτική υγιεινή και νόστιμη σουπίτσα, με λαχανικά και φρεσκοκομμένο πιπεράκι για να μας ζεστάνει και να μας προφυλάξει από το κρύο. Η πιο διαδεδομένη σούπα το χειμώνα που δεν λείπει από κανένα σπίτι!

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι (ποντίκι, ουρά, στήθος, σβέρκο, κότσι) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • ½ σελινόριζα κομμένη καρέ
  • 4-5 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 4-5 πατάτες κομμένες σε χοντρά καρέ
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα του
  • Χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι και λίγο ξίσμα
  • ½ φλ ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε το μοσχάρι σε κρύο νερό και μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει τουλάχιστον μι ώρα και ένα τέταρτο(ανάλογα το κομμάτι που έχουμε βάλει και το πόσο μεγάλες έχουμε κόψει τις μπουκιές μας)
  2. Όσο σιγοβράζει το ξαφρίζουμε. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας μας ρίχνουμε τα λαχανικά μας εκτός από το σέλινο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  3. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το σέλινο ,το αλάτι, και το λεμόνι και λίγο ξύσμα.
  4. Σερβίρουμε την σούπα μας σε βαθιά πιάτα πάντα ζεστή με μπόλικα λαχανικά και με φρεσκοκομμένο μπόλικο πιπέρι

-προσπαθήστε να επιλέξετε μέρος του ζώου που θα έχει κόκκαλο για να βγάλει περισσότερη γεύση, και λόγω του κολλαγόνου που έχει θα γίνει λίγο πιο πηκτή.

-εάν δεν έχετε κόκκαλα ζητήστε από το χασάπη να σας δώσει να τα βράσετε μαζί με το κρέας για να έχει πιο έντονη γεύση  η σουπίτσα σας και πιο νόστιμη

-εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζυμαρικό (μανεστράκι, αστράκι, κους κους, ρύζι ή ακόμα και τραχανά που του πάει πολύ. Προσέξτε όμως Να μην βάλετε πολύ γιατί η σούπα αυτή πρέπει να έχει ζωμό.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!