Μοσχάρι στρογγανώφ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Κλασικό πιάτο, αγαπημένο, που το εντάσσουμε σε γιορτινές μέρες, ή στις Κυριακές μας, ακόμα το συναντάμε τα Χριστούγεννα να στέκετε σε τιμητική θέση στην μέση του τραπεζιού. Το αγαπάμε για το υπέροχο τρυφερό του κρέας, για την πεντανόστιμη σαλτσούλα του, που συνήθως …δεν μένει ούτε μπουκιά!!!

Τα υλικά μας

  • ½ κ μοσχάρι φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 μεγ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκαφάκι μανιτάρια αγαρικά κομμένα σε φέτες
  • 1 κ σ πελτέ ντομάτας
  • 10 τεμ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5 τεμ αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
  • 1/ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 2 κ σ αλεύρι γοχ
  • 1 κ σ πελτέ
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 ποτ νερού ζωμός βοδινού
  • 1 κ σ μουστάρδα
  • 2 κ σ γιαούρτι
  • Αλάτι –πιπέρι-5 κόκκους μπαχάρι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε επιμελώς το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί
  2. το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρώς.
  3. Σε ένα τηγάνι έχουμε βάλει το βούτυρο ,και σοτάρουμε ελαφρά (να μην το βαρύνουμε).
  4. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίσιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι την πιπεριά τα μανιτάρια και το αγγουράκι τουρσί. Ρίχνουμε τον πελτέ στη βάση του τηγανιού και το σοτάρουμε και τον ανακατεύουμε , όλα τα υλικά. Αφήνουμε 5΄6 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρέας και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την μουστάρδα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το μπαχάρι και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί 20-30’ λεπτά. Όταν δέσει η σάλτσα μας το αποσύρουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό.

Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή μελιτζάνας που δένει άψογα, με μακαρόνια, πατάτες τηγανητές ή ψητές με λαχανικά ψητά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n