Μοσχαρίσια γλώσσα λεμονάτη

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα κρέας που έχει ή πολύ φανατικούς φίλους ή και τους αρνητικούς φίλους. Δεν παύει να είναι ένα πολύ μαλακό κρέας χωρίς λίπος, τρυφερό, και  νόστιμο. Σήμερα θα το συνοδεύσουμε με ρυζάκι που του ταιριάζει τέλεια.

Τα υλικά μας

  • 1 γλώσσα μοσχαρίσια
  • 1κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και ένα ολόκληρο
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • ¼ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ σ βούτυρο
  • Αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

  1.  Πλένουμε σχολαστικά την γλώσσα. Σε μια χύτρα βράζουμε για μια ώρα περίπου την γλώσσα, (και το ολόκληρο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια  και το καρότο) μέχρι να μαλακώσει.  Στην συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την ξεφλουδίζουμε.
  2. Κόβουμε την γλώσσα σε λεπτές λωρίδες.
  3. Όσο περιμένουμε να βράσει η γλώσσα, σε μια πλασωτέ κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μελώσουν, ρίχνουμε το σκόρδο και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά . Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας, το λεμόνι, αλατοπίπερο, και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά. Στο τέλος ρίχνουμε και τον άνηθο, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Όσο περιμένουμε να βράσει στην σάλτσα η γλώσσα, παίρνουμε το ζωμό από την χύτρα, τον σουρώνουμε από το κρεμμύδι και το καρότο, και βράζουμε το ρύζι μας.

Σερβίρουμε το ρύζι , και από πάνω τα φιλέτα γλώσσας.

Καλή σας όρεξη

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n