Μπακαλιάρος τηγανητός σε κουρκούτι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια συνταγή για την 25η Μαρτίου… που επειδή μας αρέσει πολύ τη φτιάχνουμε συνχά και άλλες μέρες!!!

Τα υλικά μας

Για το κουρκούτι

  • 250 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ αλεύρι
  • 180 γρ μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • 1 κ σ κορν φλάουρ

Για το μπακαλιάρο

  • 1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο
  • 200 γρ αλεύρι γοχ
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 κ σ σκόρδο γκρανουλέ
  • 2 κ σ κόρν φλάουρ
  • 1 κ σ καγιέν
  • 1 κ σ αλάτι
  • 1 κ σ πιπέρι λευκό

Διαδικασία

Ξεκινάμε από το μπακαλιάρο μας.

  1. Εάν έχετε πάρει κατεψυγμένο το βγάζετε από την προηγούμενη να ξεπαγώσει . Οι κατεψυγμένοι είναι ξαρμυρισμένοι
  2. Εάν έχετε πάρει παστό 2 μέρες ποιο πριν παίρνετε τα φιλέτα και τα πλένεται πολύ καλά. Σε μια λεκάνη τοποθετείτε τα φιλέτα και προσθέτετε 50-80 γρ αλάτι χοντρό. Και κρύο μπόλικο νερό.
  3. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη και το αλλάζουμε το νερό όσο πιο συχνά μπορούμε . Μετά από 2 μέρες το ξεπλένουμε καλά και το σκουπίζουμε πολύ καλά για  να κολλήσει το πανάρισμα που θα κάνουμε.

Έπειτα πάμε να φτιάξουμε το κουρκούτι μας

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη την μπύρα, την μαγιά, το νερό, την ζάχαρη, το κόρν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διογκωθεί το μίγμα μας.

Συνεχίζουμε ως εξής:

  1. Παίρνουμε τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μερίδες.
  2. Βάζουμε τις μερίδες στον πάγκο και ξανά σκουπίζουμε καλά.
  3. Σε ένα δισκάκι ανακατεύουμε το αλεύρι σκόρδο γκρανουλέ, το κορν φλάουρ, το πιπέρι το λευκό και το Καγιέν.
  4. Βουτάμε κάθε ένα κομμάτι μπακαλιάρου στο αλεύρι και το πατάμε να πάει παντού γύρω γύρω. Αυτό θα μας δώσει το αποτέλεσμα να μην αποκολλάτε το κουρκούτι από τον μπακαλιάρο.
  5. Έπειτα το βουτάμε στο κουρκούτι και προσέχουμε να τυλίξει το κουρκούτι καλά όλο τον παναρισμένο μπακαλιάρο.
  6. Τοποθετούμε σιγά σιγά τον μπακαλιάρο στο καυτό λάδι. Περιμένουμε να φουσκώσει η ακρούλα και να ανέβει στην επιφάνεια και μετά τον βουτάμε όλον.
  7. Μόλις πάρει το χρυσοκάστανο χρώμα του,ο μπακαλιάρος μας είναι έτοιμος να τον βγάλουμε και να τον τοποθετήσουμε στο απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρεται ζεστός και τραγανός μαζί με σκορδαλιά και παντζάρια ή με πατάτες φούρνου λεμονάτες, με πατάτες φούρνου με πάπρικα με συνοδεία μαγιονέζας

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!