Μπακαλιάρος με πατάτες στον φούρνο πλακί

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα έχουμε ψαράκι. Ένα ελαφρύ πιάτο ,πολύ νόστιμο, με μάραθο, που ταιριάζει άψογα και το αναδεικνύει. Θυμάμαι παλιά, που τα παιδιά μου αρνιόντουσαν πεισματικά να φάνε ψάρι, αυτό το φαγητάκι, το τρώγανε ευχάριστα. Ίσως γιατί είναι ελαφρύ; Ίσως γιατί ο μάραθος τα ξεγελούσε; Ίσως γιατί πατούσαμε τις πατατούλες με το πιρούνι στην φρέσκια ντομάτα, και μαζί με τις πατατούλες τρώγαν και το ψαράκι; Ποιος ξέρει! Παιδιά είναι αυτά! Πάμε να δούμε λοιπόν ένα απλό ,αλλά και τόσο νόστιμο πιάτο!

Τα υλικά μας

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου κομμένα
  • 8 πατάτες κομμένες σε χοντρά καρέ
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες φρέσκιες ώριμες τριμμένες
  • ½ ματ μάραθος
  • αλάτι -πιπέρι -ελαιόλαδο -ρίγανη
  • 1 ποτήρι ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρω ελαφρά σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ,και ρίχνω το σκόρδο και την ντομάτα, και το αλατοπίπερο.
  2. Αφήνω να πάρουν μια βράση και το βγάζω από την φωτιά.
  3. Συμπληρώνω τον μάραθο και ανακατεύω.
  4. Σε ένα ταψί ρίχνω τις πατάτες την σάλτσα και λίγο βραστό νερό , και της βάζω στο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου σκεπασμένες με λαδόκολλα.
  5. Στην συνέχεια συμπληρώνω τον μπακαλιάρο και αφήνω να ψηθεί για άλλα 30-40 λεπτά περίπου.

-Η εκδοχή αυτού του πιάτου είναι  «ελαφριά». Γι’ αυτό και η γεύση της ντομάτας με το μάραθο ξεχωρίζουν.  Εάν θέλετε εσείς μπορείτε να σοτάρετε τις πατάτες πριν τις βάλετε στο φούρνο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n