Μπιφτέκι λαχανικών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα μπιφτέκι εύκολο γρήγορο και νόστιμο  και πολύ θρεπτικό για την σαρακοστή αλλά και για αυτούς που δεν τρώνε κρέας. Νοστιμότατο και ελαφρύ. Μπορούμε να το ψήσουμε στη σχάρα ή στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο η και στο γκριλ στο φούρνο. 

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό πατάτες
  • 350 γρ ανάμικτα λαχανικά (καλαμπόκι, αρακάς, κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά, καρότο κλπ)
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή δυόσμο
  • 1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 20 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα(για να μην τραβήξουν πολύ νερό)
  2. Βράζουμε ξεχωριστά τα ανάμικτα λαχανικά μας
  3. Όσο βράζουν σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι πουρέ ελαφρώς να φύγει η σπιρτάδα του και να μας γλυκίσει. Το κρεμμύδι μας πρέπει να γίνει ξανθοκάστανο.
  4. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια
  5. Προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά μας αφού τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά.
  6. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας, προσθέτουμε το αλατοπίπερο το σκόρδο και τον άνηθο  και τα πλάθουμε μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
  7. Στην συνέχεια μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο σε γκριλ στους 200ο κελσίου ή να τα ψήσουμε σε σχαροτήγανο.
  8. Είναι έτοιμα μόλις πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!