Μπιφτέκια λαχανικών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μπιφτέκια λαχανικών, ελαφριά, και πολύ νόστιμα . Τα παιδιά δεν θέλουν τα λαχανικά? Νηστεύετε? Είσαστε σε ομάδα vegan?? Εδώ έχουμε τα πιο νόστιμα μπιφτεκάκια ,να τα συνοδέψετε με ρύζι, πατάτες, σαλάτα, ή ότι άλλο εσείς θέλετε.

Τα υλικά μας

  • 300 γρ πατάτες
  • 200 γρ μπρόκολο
  • 150 γρ καρότο
  • 200 γρ κουνουπίδι
  • 3 σκ  σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ κολοκύθι
  • 200 γρ μανιτάρια
  • 100 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 50 γρ βρώμη
  • ½ κγ καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι-ελάχιστο ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την πατάτα και το καρότο. Τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Όσο βράζουν τρίβουμε στον τρίφτη τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια μας, τις πιπεριές και το ξερό κρεμμύδι. Σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και στο τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια τριμμένα. 
  2. Σε χαμηλή φωτιά σιγομαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Εν τω μεταξύ όταν έχουν μαλακώσει αρκετά οι πατάτες και τα καρότα, τα βγάζουμε ,και στο ίδιο νερό βάζουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες, το μπρόκολο, και το κολοκυθάκι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο από το τηγάνι μας, το κουνουπίδι το μπρόκολο και το κολοκυθάκι που έχουν μαλακώσει αρκετά. 
  3. Σε ένα τρίφτη τρίβουμε τις πατάτες τις βραστές και τα καρότα. Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την βρώμη την οποία έχουμε αλέσει σε πολυκόφτη, και το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Στην συνέχεια φτιάχνουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που από κάτω έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας για μισή ωρίτσα περίπου στους 200ο κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n