Μας έρχεται από τα μπιζέλια, και είναι η γεύση της πιο ντελικάτη και μεστή από την φάβα που έχουμε συνηθίσει
Τα υλικά μας
- 200 γρ μπιζελόφαβα
- 1 λ νερό
- 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι
- ½ φλ ελαιόλαδο

Για σερβίρισμα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι κάπαρη και ελιές
ή
- Καραμελωμένα κρεμμύδια και καρύδια
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και το τριμμένο καρότο και τα αφήνουμε να ξανθύνουν (όχι να πάρουν σκούρο χρώμα)
- Προσθέτουμε την φάβα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 45 – 50 λεπτά. Παρακολουθούμε την φάβα μας όσο βράζει να την ξαφρίζουμε.
- Όταν έχει πιεί τα νερά της και έχει σχεδόν λιώσει από μόνη της την αλατοπιπερώνουμε, την τραβάμε από το μάτι και με το ραβδομπλέντερ την κάνουμε αλοιφή
- Σερβίρουμε αναλόγως την επιλογή μας και την γεύση μας.
