Μπιζελόφαβα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μας έρχεται από τα μπιζέλια, και είναι η γεύση της πιο ντελικάτη και μεστή από την φάβα που έχουμε συνηθίσει

Τα υλικά μας

  • 200 γρ μπιζελόφαβα
  • 1 λ νερό
  • 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • ½ φλ ελαιόλαδο

Για σερβίρισμα

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι κάπαρη και ελιές

ή

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και το τριμμένο καρότο και τα αφήνουμε να ξανθύνουν (όχι να πάρουν σκούρο χρώμα)
  2. Προσθέτουμε την φάβα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 45 – 50 λεπτά. Παρακολουθούμε την φάβα μας όσο βράζει να την ξαφρίζουμε.
  3. Όταν έχει πιεί τα νερά της και έχει σχεδόν λιώσει από μόνη της την αλατοπιπερώνουμε, την τραβάμε από το μάτι και με το ραβδομπλέντερ την κάνουμε αλοιφή
  4. Σερβίρουμε αναλόγως την επιλογή μας και την γεύση μας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n