Μια νόστιμη παραλλαγή που θα λατρέψετε!
Τα υλικά μας
- 60 φύλλα από σέσκουλαμεγάλα
- 2 συσκ τόνος κιτρινόπτερος Αλοννήσου ή Καβάλας
- 2 φλ κινόα
- 2 σκ σκόρδο πουρέ
- 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ λ ζωμός λαχανικών
- Χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε(μισό λεπτό γιατί είναι τρυφερά) τα σέσκουλα μας και τα απλώνουμε σε μια λεκανίτσα.
- Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας, έπειτα ρίχνουμε το καροτάκι την κινόα και στο τέλος τον τόνο με τα υγρά του.(αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζωμό λαχανικών)
- Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι από τα σέσκουλα (το σκληρό μέρος ) και τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας.
- Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα σέσκουλα και τα τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια ή τους λαχανοντολμάδες αλλά με πιο προσεκτικές κινήσεις γιατί είναι πιο τρυφερά
- Τοποθετούμε ένα πιάτο για βάρος από πάνω, και το γεμίζουμε με ζωμό λαχανικών, λίγο λεμονάκι ,ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθούν τα ντολμαδάκια και το πιάτο.
- Σιγοβράζουμε για μισή ωρίτσα.