Ντολμαδάκια με κινόα, σέσκουλα και τόνο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια νόστιμη παραλλαγή που θα λατρέψετε!

Τα υλικά μας

  • 60 φύλλα από σέσκουλαμεγάλα
  • 2 συσκ τόνος κιτρινόπτερος Αλοννήσου ή Καβάλας
  • 2 φλ κινόα
  • 2 σκ σκόρδο πουρέ
  • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ λ ζωμός λαχανικών
  • Χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε(μισό λεπτό γιατί είναι τρυφερά) τα σέσκουλα μας και τα απλώνουμε σε μια λεκανίτσα.
  2. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας, έπειτα ρίχνουμε το καροτάκι την κινόα και στο τέλος τον τόνο με τα υγρά του.(αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζωμό λαχανικών)
  3. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι από τα σέσκουλα (το σκληρό μέρος ) και τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας.
  4. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι  τα σέσκουλα και τα τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια ή τους λαχανοντολμάδες αλλά με πιο προσεκτικές κινήσεις γιατί είναι πιο τρυφερά
  5. Τοποθετούμε ένα πιάτο για βάρος από πάνω, και το γεμίζουμε με ζωμό λαχανικών, λίγο λεμονάκι ,ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθούν τα ντολμαδάκια και το πιάτο.
  6. Σιγοβράζουμε για μισή ωρίτσα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!