Ντοματοκεφτέδες νηστίσιμοι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχοι νόστιμοι ντοματοκεφτέδες ζουμεροί, αρωματικοί για ορεκτικό, για χορτοφάγους ή και για τον μπουφέ, το τραπέζι σας και για τα παιδιά τα μικρά, αλλά και για τα μεγάλα μεζεδάκι για μπυρίτσα.

Τα υλικά μας

  • 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ γαλέτα περίπου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 κ σ μπεικιν πάουντερ.

Διαδικασία

  1. Θα ξεκινήσουμε με την προετοιμασία της ντομάτας. Χαράσσουμε σταυρωτά το τελείωμα της ντομάτας και τις βουτάμε μέσα σε νερό που βράζει για μισό λεπτό.
  2. Έπειτα τις μεταφέρουμε σε κρύο νερό με παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός και τις ξεφλουδίζουμε. Στην συνέχεια τις κόβουμε στην μέση και τις στύβουμε να φύγουν τα σπόρια. Τις ψιλοκόβουμε και  προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. (δεν τις περνάμε από τρίφτη ή από μπλέντερ)
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας σφικτός χυλός. Δεν ζυμώνουμε σαν τον κιμά, απλά ανακατεύουμε.
  4. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την τοποθετούμε στο τηγάνι. (εάν δυσκολευόμαστε κάνουμε λίγο πιο σφικτό το μείγμα μας και το πλάθουμε σε μπαλίτσες)
  5. Τα τηγανίζουμε σε μέτριο λάδι (δεν γυρνάμε συνέχεια τους κεφτέδες γιατί έτσι τραβάνε περισσότερο λάδι) και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα κεφτεδάκια μας τα ρίχνουμε λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

Τα σερβίρουμε ζεστά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n