Ντοματόσουπα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σουπίτσα ελαφριά εύκολη και γρήγορη πολύ νόστιμη ζεστή για τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά και δροσερή για ένα ρόφημα ελαφρύ το καλοκαίρι!

Τα υλικά μας

  • 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4-5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • ½ πράσο (το άσπρο κομμάτι) ψιλοκομμένο
  • 1 κ σ πελτέ
  • 1 κ γ ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βουτάμε σε βραστό νερό τις ντομάτες μας και έπειτα κατ’ ευθείαν σε κρύο έτσι ώστε να τις ξεφλουδίσουμε.  Έπειτα τις χοντροκόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο το σέλερι το καρότο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το πελτέ και το τρίβουμε στον πάτο τις κατσαρόλας αλλά και στα λαχανικά μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες τον ζωμό και την ζάχαρη.
  3. Σιγοβράζουμε για μισή ωρίτσα περίπου και στην συνέχεια με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σούπα μας.
  4. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και το τραβάμε από την φωτιά.
  5. Σερβίρετε ζεστή με κρουτόν ή τριμμένη φέτα ή και με γιαούρτι
  6. Μπορούμε να τη σερβίρουμε και κρύα ως ένα δροσερό ρόφημα με γιαούρτι

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!