Υπέροχη, μυρωδάτη, καλοκαιρινή ομελέτα, τόσο νόστιμη και ελαφριά, που θα σας κερδίσει. Εύκολη για να την φτιάξετε, και γρήγορη, με κολοκυθανθούς, και φέτα. Για ένα ελαφρύ γεύμα, ή για έναν γρήγορο μεζέ με το κρασάκι μας στο τσιμπιτό…
Τα υλικά μας
- 3 αυγά μεγάλα
- 6-7 κολοκυθανθοί
- 2 κ σ γιαούρτι
- 1 κ σ αλεύρι
- 80 γρ φέτα τριμμένη
- Αλάτι-πιπέρι
- Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Πλένουμε τους κολοκυθανθούς επιμελώς, αφού έχουμε βγάλει από μέσα τον στήμονα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για αρκετή ώρα τους κολοκυθανθούς μέχρι να μαραθούν. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια στο τηγάνι μας. Όσο σοτάρουμε τα κολοκυθολούλουδά μας , σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά το γιαούρτι με το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά . Όταν έχουν μαραθεί τα κολοκυθολούλουδά μας , ρίχνουμε το υλικό από πάνω, την φέτα, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο.
- Μόλις ψηθεί από την μια μεριά την γυρνάμε από την άλλη.
Καλή σας όρεξη!!!
- Η θερμοκρασία στο τηγάνι μας πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή για να μην μας καούν τα υλικά που είναι ευαίσθητα.
- Τον δυόσμο τον ρίχνουμε για να αναδειχθεί η ντελικάτη γεύση του κολοκυθανθού, αλλά και για να «κόψει» η αβγουλίλα.
- Την ομελέτα αυτή μπορούμε να την τελειώσουμε στο φούρνο.
- Μπορούμε να συμπληρώσουμε και κολοκυθάκι μέσα τριμμένο στην μεγάλη οπή του τρίφτη ,συμπληρώνοντάς και φρέσκο κρεμμυδάκι, για το λεγόμενο «σφουγγάτο».
- Εάν δεν σας αρέσει ο δυόσμος, μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο.