Ομελέτα με κολοκυθανθούς

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχη, μυρωδάτη, καλοκαιρινή ομελέτα, τόσο νόστιμη και ελαφριά, που θα σας κερδίσει. Εύκολη για να την φτιάξετε, και  γρήγορη, με  κολοκυθανθούς, και φέτα. Για ένα ελαφρύ γεύμα, ή για έναν γρήγορο μεζέ με το κρασάκι μας στο τσιμπιτό…

Τα υλικά μας

  • 3 αυγά μεγάλα
  • 6-7 κολοκυθανθοί
  • 2 κ σ γιαούρτι
  • 1 κ σ αλεύρι
  • 80 γρ φέτα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τους κολοκυθανθούς επιμελώς, αφού έχουμε βγάλει από μέσα τον στήμονα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για αρκετή ώρα τους κολοκυθανθούς μέχρι να μαραθούν. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια στο τηγάνι μας. Όσο σοτάρουμε τα κολοκυθολούλουδά μας , σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά το γιαούρτι με το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά . Όταν έχουν μαραθεί τα κολοκυθολούλουδά μας , ρίχνουμε το υλικό από πάνω, την φέτα, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο.
  3. Μόλις ψηθεί από την μια μεριά την γυρνάμε από την άλλη.

Καλή σας όρεξη!!!

  • Η θερμοκρασία στο τηγάνι μας πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή για να μην μας καούν τα υλικά που είναι ευαίσθητα.
  • Τον δυόσμο τον ρίχνουμε για να αναδειχθεί η ντελικάτη γεύση του κολοκυθανθού, αλλά και για να «κόψει» η αβγουλίλα.
  • Την ομελέτα αυτή μπορούμε να την τελειώσουμε στο φούρνο.
  • Μπορούμε να συμπληρώσουμε και κολοκυθάκι μέσα τριμμένο στην μεγάλη οπή του τρίφτη ,συμπληρώνοντάς και φρέσκο κρεμμυδάκι, για το λεγόμενο «σφουγγάτο».
  • Εάν δεν σας αρέσει ο δυόσμος, μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!