Ομελέτα με σπαράγγια και μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ο απόλυτος συνδυασμός υπέρτατης γεύσης. Ένα θεϊκό ντουέτο από αγνές πρώτες ύλες κατ ευθείαν από το δάσος στα χέρια του Νεκτάριου που με χαρά μου πρόσφερε να μαγειρέψω. Μανιτάρια μορχέλες, βασιλομανίταρα και άγρια σπαράγγια για ένα αποτέλεσμα πιάτου που απλά δεν συγκρίνετε σε γεύση, σε αξία με κανένα. Απλό και όμως τόσο υπέροχο, λιτό και όμως τόσο πλούσιο, που άμα το φας σου μένει απλά αξέχαστο.

Τα υλικά μας

  • 5 αυγά
  • 15-20 άγρια σπαράγγια
  • 150 γρ γάλα
  • 1 κ σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 μανιτάρια μορχέλες, βασιλομανίταρα, αγκάρικους κλπ
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά μας και με ένα αυγοδάρτη ανακατεύουμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο τα μανιτάρια και τα σπαράγγια.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά με το γάλα.
  4. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς
  5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
  6. Όταν η ομελέτα μας έχει γίνει από κάτω την γυρνάμε.

Σερβίρουμε ζεστή

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n