Χρυσαφένια Onion Rings

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σε ποιούς δεν αρέσουν αυτές οι χρυσαφένιες νόστιμες ροδελίτσες κρεμμυδιού?

Ειδικά σε σάντουιτς ή μπέργκερς! Ανεβάστε μανίκια λοιπόν και πάμε για τις πιο νόστιμες ροδέλες κρεμμυδιού.

Τα υλικά μας θα τα χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες.

Το αλεύρωμα στο οποίο θα χρειαστούμε

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κ. κόρν φλάουερ
  • 1/2 κουταλιά αλάτι

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά αυτά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Για τον χυλό θα χρειαστούμε

  • 1 μπουκαλάκι ξινόγαλα (500γρ)
  • 2 αυγά

Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε

  • τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο

Διαλέγουμε από τον μανάβη μας τα πιο μεγάλα κρεμμύδια.
Προσέχουμε να μην πάρουμε τα διπλά, αλλά τα στρογγυλά.

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στον 1 – 1,5 πόντο.

Βάζουμε σε κρύο νερό τις ροδέλες και τις αφήνουμε λίγο, για να μπορέσουμε εύκολα να βγάλουμε την μεμβράνη τους.

Αφού τα καθαρίσουμε τα βουτάμε στο μείγμα με το αλεύρι. Τα αλευρώνουμε καλά και έπειτα τα βουτάμε στον χυλό. Προσέχουμε να πάρουν καλά τον χυλό γύρω γύρω.

Έπειτα τα βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά ή το πάνκο.

Τα αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν και έπειτα τα τηγανίζουμε σε μέτριο προς δυνατό λάδι (ηλιέλαιο).

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n