Όστρακα αχνιστά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολη συνταγή για έναν εκλεκτό μεζέ!!!

Τα υλικά μας

  • ½ κ μύδια
  • ½ κ γυαλιστερές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κυδώνια
  • 2 σκ σκόρδα ψιλοκομμένα
  • ½ κ γ μουστάρδα απαλή
  • 1 ποτ  του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα θαλασσινά. Βγάζουμε τα ξένα σώματα από πάνω τους τα τρίβουμε καλά βγάζουμε τις τρίχες.
  2. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα όστρακα, τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την μουστάρδα, και μόλις αρχίσουν να βράζουν κλείνουμε το καπάκι, και τα αφήνουμε 3-5 λεπτά.
  3. Ανοίγουμε το καπάκι ρίχνουμε μαϊντανό ρίγανη, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, λίγο αλάτι, αφαιρούμε τα κλειστά όστρακα.
  4. Σερβίρουμε με πασπαλισμένο μαϊντανό.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!