Τέλειο παγωτό με 3 υλικά!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολο παγωτό για να το κάνετε στα γρήγορα, χωρίς πολλά σκεύη και χωρίς ιδιαίτερη γνώση ζαχαροπλαστικής. Για φοιτητές, για νιόπαντρες, χωρίς γλουτένη, αλλά κυρίως οικονομική! Για να θυμηθούμε λοιπόν το εύκολο παγωτό που μας έφτιαχνε η μανούλα, τα καλοκαίρια για να φάμε το απόγευμα στο μπολάκι!!!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη συσκευασία)
  • 180 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη

Για ακόμα καλύτερη γεύση προσθέστε 1 βανίλια ή κακάο (εάν θέλετε σοκολάτα) ή ξύσμα και λίγο χυμό λεμόνι (εάν θέλετε παγωτό λεμόνι) και άλλες γεύσεις όπως πορτοκάλι, κομματάκια σοκολάτας, κομματάκια από φρέσκα φρούτα κλπ

Διαδικασία

Η διαδικασία απλή. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρεμώδης (όχι να σφίξει). Προσθέτουμε το ζαχαρούχο σιγά-σιγά και στο τέλος την άχνη με την βανίλια πουδραριστά. Το βάζουμε κατάψυξη για περίπου μια ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n