Παγωτό τσιζκέικ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ιδιαίτερο βελούδινο και νόστιμο παγωτό όπου μπορείτε να το συνοδεύσετε με μπισκότα βουτύρου ή όρεο (ή και σπασμένα μέσα γιατί όχι;), όπου μπορείτε να κάνετε μια εξαιρετική τούρτα παγωμένη με μπισκότα της αρεσκείας σας, με κομματάκια σοκολάτας, με φράουλες, με κεράσια, και γενικά να αυτοσχεδιάσετε!

Τα υλικά μας

  • ½ l κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη)
  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • 1 κ ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 5 σταγόνες λεμόνι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα.
  2. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το ζαχαρούχο σιγά σιγά. Προσθέτουμε την βανίλια και  τις σταγόνες λεμόνι.
  3. Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε το μείγμα μας στην κατάψυξη για μια ώρα περίπου
  4. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

Καλή επιτυχία!

-εάν θέλετε να φτιάξετε τσιζκέικ τούρτα φτιάξτε την βάση ακολουθώντας τα βήματα:

  • 250 γρ μπισκότα digestive
  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο

Σε ένα μίξερ λιώνουμε τα μπισκότα και έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε στη φόρμα μας με την βοήθεια ενός κουταλιού. Το τοποθετούμε στο ψυγείο μας να σφίξει ή το ψήνουμε για 10΄ στους 180ο.

-εάν θέτε να βάλετε στο τσιζκέικ σας κάποια γεύση μέσα στην κρέμα (κεράσι, φράουλα, βύσσινο, μπισκότο, σοκολάτα κλπ) αναμιγνύετε την γεύση που θέλετε στο βήμα 3.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!