Παγωτό καρύδα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα ξεχωριστό παγωτάκι για αυτούς που αγαπάνε την καρύδα το άρωμα και την γεύση της. Πολύ αρωματικό και ιδιαίτερο για ξεχωριστό.

Τα υλικά μας

  • 250 γρ γάλα καρύδας
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη συσκευασία)
  • 120 γρ κρόκους αυγών
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ καρύδα τριμμένη
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολάκι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
  3. Μόλις πάρει βράση, ενσωματώνουμε τα υλικά μας ρίχνοντας λίγο λίγο (σαν κλωστή) και χτυπώντας εντατικά.
  4. Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ νερό και πάγο (μπεν μαρι) και προσθέτουμε μέσα το κατσαρολάκι μέχρι να σταματήσει να καίει. Προσθέτουμε την καρύδα την τριμμένη και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  6. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!