Ένα ξεχωριστό παγωτάκι για αυτούς που αγαπάνε την καρύδα το άρωμα και την γεύση της. Πολύ αρωματικό και ιδιαίτερο για ξεχωριστό.
Τα υλικά μας
- 250 γρ γάλα καρύδας
- 250 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη συσκευασία)
- 120 γρ κρόκους αυγών
- 70 γρ ζάχαρη
- 60 γρ καρύδα τριμμένη
- 1 βανίλια
Διαδικασία
- Βάζουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολάκι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
- Μόλις πάρει βράση, ενσωματώνουμε τα υλικά μας ρίχνοντας λίγο λίγο (σαν κλωστή) και χτυπώντας εντατικά.
- Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ νερό και πάγο (μπεν μαρι) και προσθέτουμε μέσα το κατσαρολάκι μέχρι να σταματήσει να καίει. Προσθέτουμε την καρύδα την τριμμένη και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.