Παγωτό λεμόνι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ανάλαφρο γευστικό βελούδινο παγωτό λεμόνι για το τελείωμα ενός γεύματος που θα εντυπωσιάσει και θα ενθουσιάσει! Την γεύση την φτιάχνουμε εμείς όσο ξινούτσικο θέλουμε, εγώ προτείνω στην δική μου γεύση …τόσο όσο! Θα ήθελα να το δοκιμάζατε να γευτείτε ένα ξεχωριστό παγωτό με πολύ ντελικάτη γεύση.

Τα υλικά μας

  • 250 γρ γάλα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη συσκευασία)
  • 120 γρ κρόκους αυγών
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • 4-5 σταγόνες ζαχαροπλαστικής κίτρινο χρώμα (προαιρετικό)

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολάκι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
  3. Μόλις πάρει βράση, ενσωματώνουμε τα υλικά μας ρίχνοντας λίγο λίγο (σαν κλωστή) και χτυπώντας εντατικά.
  4. Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ νερό και πάγο (μπεν μαρι) και προσθέτουμε μέσα το κατσαρολάκι μέχρι να σταματήσει να καίει.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό, (και το χρώμα ζαχαροπλαστικής εάν θέλουμε) Ανακατεύουμε καλά.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  7. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n