Παγωτό σοκολάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Παγωτό σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας μέσα για μεγαλύτερη απόλαυση.

Για τα υπέροχα απογεύματα του καλοκαιριού, για κέρασμα, για την οικογένεια μας ή όπου αλλού θέλουμε… άλλωστε… παντού πάει ένα παγωτό σοκολάτα!!!

Τα υλικά μας

  • 250 γρ γάλα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη συσκευασία)
  • 120 γρ κρόκους αυγών
  • 150 γρ σοκολάτα σπασμένη σε πολύ μικρά κομματάκια (ή εάν θέλετε περάστε την σκοκολάτα από τον τρίφτη)
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 60 γρ κακάο

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολάκι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
  3. Μόλις πάρει βράση, ενσωματώνουμε τα υλικά μας ρίχνοντας λίγο λίγο (σαν κλωστή) και χτυπώντας εντατικά.
  4. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ νερό και πάγο (μπεν μαρι) και προσθέτουμε μέσα το κατσαρολάκι μέχρι να σταματήσει να καίει.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  7. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

Καλή επιτυχία!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n