Παγωτό σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας μέσα για μεγαλύτερη απόλαυση.
Για τα υπέροχα απογεύματα του καλοκαιριού, για κέρασμα, για την οικογένεια μας ή όπου αλλού θέλουμε… άλλωστε… παντού πάει ένα παγωτό σοκολάτα!!!
Τα υλικά μας
- 250 γρ γάλα
- 250 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη συσκευασία)
- 120 γρ κρόκους αυγών
- 150 γρ σοκολάτα σπασμένη σε πολύ μικρά κομματάκια (ή εάν θέλετε περάστε την σκοκολάτα από τον τρίφτη)
- 70 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 60 γρ κακάο
Διαδικασία
- Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολάκι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
- Μόλις πάρει βράση, ενσωματώνουμε τα υλικά μας ρίχνοντας λίγο λίγο (σαν κλωστή) και χτυπώντας εντατικά.
- Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ νερό και πάγο (μπεν μαρι) και προσθέτουμε μέσα το κατσαρολάκι μέχρι να σταματήσει να καίει.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.
Καλή επιτυχία!