Παγωτό βανίλια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Παγωτάκι βελούδινο, για την οικογένεια μας, για να συνοδέψουμε ένα γλυκάκι, για να το προσφέρουμε στους φίλους μας, μα και φυσικά να το απολαύσουμε εμείς!!!

Tα υλικά μας

  • 250 γρ γάλα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη συσκευασία)
  • 120 γρ κρόκους αυγών
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολάκι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
  3. Μόλις πάρει βράση, ενσωματώνουμε τα υλικά μας ρίχνοντας λίγο λίγο (σαν κλωστή) και χτυπώντας εντατικά.
  4. Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ νερό και πάγο (μπεν μαρι) και προσθέτουμε μέσα το κατσαρολάκι μέχρι να σταματήσει να καίει.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  6. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

Καλή επιτυχία!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n