Παγωτάκι βελούδινο, για την οικογένεια μας, για να συνοδέψουμε ένα γλυκάκι, για να το προσφέρουμε στους φίλους μας, μα και φυσικά να το απολαύσουμε εμείς!!!
Tα υλικά μας
- 250 γρ γάλα
- 250 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (την πράσινη συσκευασία)
- 120 γρ κρόκους αυγών
- 70 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
Διαδικασία
- Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολάκι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
- Μόλις πάρει βράση, ενσωματώνουμε τα υλικά μας ρίχνοντας λίγο λίγο (σαν κλωστή) και χτυπώντας εντατικά.
- Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ νερό και πάγο (μπεν μαρι) και προσθέτουμε μέσα το κατσαρολάκι μέχρι να σταματήσει να καίει.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές. Όσο πιο πολλές φορές το επαναλάβουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.
Καλή επιτυχία!