Pancakes vegan και gluten-free

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Aφράτα, λαχταριστά και νόστιμα, χωρίς να φουσκώνουν το στομάχι μας, και προπαντός ελαφριά. Χωρίς βούτυρο, αυγά, αλλά με γάλα αμυγδάλου και αλεύρι χωρίς γλουτένη. Συνδυάστε την με φρούτα της εποχής, ρόδι, ή και με σιρόπι σφενδάμου.

Τα υλικά μας

  • 40 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ σπορέλαιο
  • Μισή μπανάνα λιωμένη
  • 1κ σ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 220 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 200 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ¼ κγ αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Άχνη ζάχαρη
  • Φρούτα εποχής
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε πολύ καλά την μπανάνα μας σε ένα μπολ. 
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου, και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το μπέικιν την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά. Αφήνουμε το χυλό να σταθεί για λίγα λεπτά. 
  4. Όσο περιμένουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το  λαδώνουμε ελαφρά (με ένα πινέλο ή μια χαρτοπετσέτα λαδωμένη)και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τον χυλό μας και το τοποθετούμε στο τηγάνι. 
  5. Δίνουμε στρογγυλή φόρμα και περιμένουμε να σιγοψηθούν. Όταν είναι έτοιμα για να τα γυρίσουμε θα δείτε ελαφρές φουσκαλίτσες στην επιφάνεια, τότε τα γυρνάμε και από την άλλη. 
  6. Τα τοποθετούμε το ένα επάνω στο άλλο και τα σερβίρουμε .

-εάν έχετε τηγάνι αντικολλητικό με της στρογγυλές θήκες το σχήμα και ο όγκος, θα δοθούν κατ’ ευθείαν.

– Φυσικά είναι και την συνταγή την κάνουμε και σε περιόδους νηστείας.            

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!